Om oss

Grunnsteinen i HomeLiving er inspirasjon fra eksotiske Sør-Afrika. Helt fra vårt første besøk falt vi pladask for dette fantastiske kontrastenes rike, og etter et tiår med gjensyn og reising på kryss og tvers hadde vår kjærlighet til kulturen, livet og det typisk sørafrikanske bare vokst.

Ikke minst når det gjaldt interiør hadde vi sett mye spennende, og hjemme i Norge var det få som kunne tilby møbler og gjenstander med sørafrikansk sjel og karakter. Tanken på å importere for salg meldte seg, og det var en idé som slo rot. Men skulle vi kaste oss ut i interiørbransjen, ville vi gjøre det ordentlig og gjøre det annerledes. Vi ville satse på spesielle objekter som man ikke får på Bohus eller Skeidar, leverandører med unike og autentiske produkter fra Afrikas sydspiss.

En familieekspedisjon til smeltedigelen Cape Town for å jakte på varer ble organisert. Der ga en rundtur i byens møbel- og interiørforretninger blod på tann og resulterte i en kort ønskeliste med to favoritter som var midt i blinken for oss: Weylandts med sitt enorme utvalg flotte designvarer og Klooftique med sine eksklusive møbler. Sammen hadde de alt vi var på utkikk etter og mer til.

Fem år har gått. Vi har besøkt fabrikkene og truffet menneskene bak produktene, vi har håndplukket varene vi vil føre, avtaler og agenturer har kommet på plass. Vi har også knyttet til oss Out of this World, som leverer brukskunst og antikviteter samlet inn fra de fleste land på det afrikanske kontinentet. Hver gjenstand er et unikt håndarbeid. Ønsket om å utvide og videreutvikle er stort, men vi har ikke hastverk. HomeLiving går bare én vei, og det er oppover.