Portrett av fotograf Matthew Cargill

FOTOGRAF MATTHEW CARGILL

Matthew Cargill er en av Cape Towns mest ansette svart-hvitt-fotografer.

Arbeidene hans er fulle av bevegelse og stemning, og bildene hyller de steinete linjene i Kappkysten og menneskene som bor der – vidstrakte strender og uendelige himmelhvelvinger såvel som tåketunge vintermorgener og falleferdige gårdsbruk i innlandet. Alle disse scenene er mesterlig fanget i Matthews serie med foto-essays titulert «Moods of the Cape».

Bildene er sofistikerte, dempede, fengslende og imponerende varierte. Portfolioen til Matthew inneholder unike fotografiske tolkninger av noen av Vestkapps mest karakteristiske landemerker, som Table Mountain og Cape Point – Kapp Det Gode Håp.

Her finner du Matthews bilder i vår nettbutikk

 

Hans foretrukne metode er å fotografere med film og la bildene forbli ubehandlede. Han bruker Hassleblad-kamera i mesteparten av arbeidene sine, og da særlig i landskapene. Cargill-fotografier er populære, og bildene hans pryder mange hjem, styrerom og hotellvegger både i og utenfor Sør-Afrika. Flere har funnet veien til Europa og USA.

Opprinnelig er Matthew fra Yorkshire. Han studerte fotografi ved det prestisjefylte New York Institute of Photography og videreutviklet siden ferdighetene sine i London. Etter en visitt i 1997 var han blitt så betatt av den vakre Kappregionen at han bestemte seg for å gjøre Cape Town til sitt permanente hjem.

Å jobbe med svart-hvitt-fotografi var et valg inspirert av en fremstående representant for samme medium; Frank Meadow Sutcliffe, som skapte sine ikoniske fotografier i og rundt Whitby, Yorkshire rundt forrige århundreskifte.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *